18 Eylül 2013

Toplumsal Barışa Giden Yol


Apartman ve siteleri yönetemediğimizi, toplantıların kavgayla sonuçlandığını, tartışarak karar üretip, tartışmasız uymayı bilmediğimizi çok yazdım. Çünkü, apartman ve site yönetimini toplumsal barış ve dayanışmaya giden yolun başı sayıyorum. Bu, bence önemli konuyu yazmayı ve tartışmayı sürdüreceğim. Keşke tartışmaya katılanlar olsa, keşke bu sayfayı bir tartışma platformuna dönüştürebilsek.

Kökleşmiş tüm kurum ve kuruluşlarıyla işleyen bir demokrasimiz yok. Kökleşmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi olmayınca, sık sık bunalımların içine düşmek kaçınılmaz oluyor. Ülkemiz ve kentlerimiz iyi yönetilemiyor. Katılır mısınız bilmem?. Bence, apartman ve siteyi yönetemeyen bir toplum, kentleri ve ülkeyi yönetmede zorlanır.

Ülkede demokrasinin işler duruma gelebilmesi için, devletin yeniden yapılanması, yoksulluğun yenilmesi, ekonominin güçlenmesi tüm bunlar içinde toplumsal barış ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerekiyor.Bunun başlangıç noktası da, apartman ve site olmalı...

İşin başı toplumsal barış ve dayanışma. Toplumsal barış olmayınca, inanın hiç bir gelişme olmaz. Olmadığını da görüyoruz. Bu ülkenin acilen, apartman ve siteden başlayacak  yeni bir Toplumsal Barış ve Dayanışma Projesi'ne ihtiyacı var.

Şimdi birazcık sesli düşünür gibi, düşünerek,  aklıma gelenleri, geldiği gibi sıralamak istiyorum. Daha sonra Toplumsal Barış ve Dayanışma konusunu böyle bir köşe yazısı olmaktan çıkararak, bir projeye dönüştürme düşüncesi oluştu kafamda. Keşke, insanlar, özellikle siyasi partiler bu konuda kafa yorup, toplumun önüne Toplumsal Barış ve Dayanışma Projesi koyabilseler.

Barış, insanı umutlandıran güzel bir sözcük. Yeni Manisa’da oluşturduğumuz ilk alanın adına Barış Alanı dedik. Barış ve dayanışmayı hep gündemimizin ilk sırasında tuttuk.

Kişi önce kendisiyle barışık olacak. Kendisiyle barışık olan  insanların oluşturduğu bir ailede barış kolay sağlanır. Barış içinde yaşayan ailelerin oturduğu apartmanda, sitede ya da mahallede barış ve dayanışma sağlamak hiç de zor olmaz. Kendisiyle ve birbirleri ile barışık insanların oluşturduğu bir toplumda dayanışmayı güçlendirmek kolaylaşacaktır.

Toplumsal barış etnik köken ve inanç ayrılıklarını da sorun olmaktan çıkaracaktır. Ülkemizin temel sorunu bu. Toplumsal barış ve dayanışmayı güçlendiremediğimiz zaman ne demokrasimizi ne de ekonomimizi güçlendirebiliriz.

Toplumsal Barış ve Dayanışmayı kuru bir kavram olmaktan çıkarıp içini doldurup, uygulanabilir bir projeye dönüştürebilirsek gelişmenin yolu açılmış olur...

Barış kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmekten, birbirimizi sevmekten başka yolumuz yok Barış kardeşlik ve dayanışmayı apartmandan ya da siteden nasıl başlatacağız? Yanıt aramamız gereken soru bu.

Apartman ve sitede barış kardeşlik ve dayanışma başlatabilmemiz için yapılması gereken işlerin başında Kat Mülkiyeti Yasası'nın ihtiyaca yanıt verecek biçimde yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu da nereden çıktı demeyin. 1966 yılında çıkarılan yasa, on-onbeş ailenin yaşadığı bir apartmanı düşünerek hazırlanmış, şimdi daha büyük apartmanlar, yüz-ikiyüz kişinin yaşadığı siteler var.

Kat Mülkiyeti Yasası'nı tartışmamız, TBMM'nin ilgisini çekmemiz, bunun için kamuoyu oluşturmamız gerekiyor.

Bu köşede, Kat Mülkiyeti Yasası sıkça gündeme gelecek. Kat Mülkiyeti Yasasınıwww.apartmanyönetimi.com sayfasında bulabilirsiniz.

Yeni yılın yeni umutlarla birlikte, apartman ve siteden başlayacak barış kardeşlik ve dayanışmanın da yolunu açması dileği ile saygılar sunarım.

Mustafa Pala


Yukarı Çık
Bu haber : 2251 kez izlenmiştir

Yorumlar



Henüz hiç yorum yapılmamıştır.
 

gerekli

gerekli - yayımlanmayacak




Bu sayfa : 1195960 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1195869 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1195818 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1196964 kez ziyaret edilmiştir.

Bu sayfa : 1213498 kez ziyaret edilmiştir.