05 Mart 2020

İÇİMİZDEKİ KAHRAMAN


 

Manisa Valiliği himayesinde hayata geçirilen, Manisa Eğitim Projeleri 2023 (MANEP 2023) Ünlü Buluşmaları kapsamında Manisa’ya davet edilen 125 Bin İnsanın Hayatını Değiştiren Gizli Kahraman İDEA Üniversal Derneği Başkanı Hayri Dağlı Manisa ve Saruhanlı ’da Afrika ve Asya’da 6 ülkede 68 köyde yaptığı çalışmaları kuruluşuna öncülük ettiği akıllı köyleri anlattı.

Manisa Valisi Sayın Ahmet Deniz, kazanmanın erdem olarak sunulduğu bir dönemden geçildiğini belirterek “Kazanmak da önemli ama en büyük erdem paylaşmaktır. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizin merkezinde insanı insan yapan merhamet, paylaşmak ve adalet var. Madde insanı bir yere kadar mutlu eder.  Paylaşmanın mutluluğu ise farklıdır.  Sahip olduklarımızı paylaşmamız lazım. Paylaşmak bazen bir günaydınla, bir tebessümle,   bir çay içmekle bazen de ihtiyacı olanı vermekle olur” dedi.

Konferansta konuşmacı olan Hayri Dağlı, Akıllı Köy Projesi ile üç yıl içinde sudan, temiz gıdadan, elektrikten ve eğitimden yoksun yaklaşık 125 bin insanın hayatını değiştiren süreç ile ilgili slaytlar eşliğinde ilgiyle izlenen bir konuşma yaptı.

Tanzanya’daki bir köyde Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından yaptırılan Manisa Obasya Çeşmesi’nin açılışı canlı bağlantı ile yapıldı. Tanzanya’dan Teşekkürler Türkiye, Manisa, Obasya sesleri ve alkışlar duyuldu. 

Hayri Dağlı,  ‘Akıllı Köy’ projesinin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından ‘Sürdürülebilirliğe Örnek En İyi 5 Proje’ arasında gösterildiğini ve yaptıkları çalışmalardan edindikleri deneyimlerle Türkiye kırsalında da çalımalar yapmak istediklerini, bu konuda Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi adına benimle görüşmeler yaptığını ve Obasya’nın özgün ve benzersiz bir proje olduğunu söyledi.

Manisa'daki okulların müdürleri ve öğretmenlerinin yanına, AKUT üyelerinin de üzerlerinde AKUT yazılı kırmızı beyaz giysileri ile katıldığı görüldü.  

6 yıl önce Afrika ziyaretinde bir kız çocuğunun hayatını değiştirmesiyle başlayan Afrika serüvenini anlatan Dağlı, Afrika’da altı çocuğa Hayri adının verildiğini ve çocuklardan birisinin kız olduğunu söyledi. Dağlı büyük bir ilgiyle takip edildi.

Hayri Dağlı Afrika köylülerine balık vermiyor, “gelin balık tutmayı birlikte öğrenelim” diyor. Bence eğitimin en etkili olanı birlikte öğrenmektir. Hayri Dağlı’nın başarısı köylüler gibi yaşadığı onlar gibi beslendiği ve doğru olanı onlarla birlikte yaptığında gizli bence.

Afrika köylülerinin değişimini ufak dokunuşlarla sağlayan Hayri Dağlı, güzel konuşmasıyla bizimde yüreğimize dokundu diyebilirim. Hayri Dağlı gibi, herkes içindeki kahramanı açığa çıkarmalı. Hayri Dağlı’lar çoğalmalı.


Yukarı Çık
Bu haber : 785 kez izlenmiştir

Yorumlar



Henüz hiç yorum yapılmamıştır.
 

gerekli

gerekli - yayımlanmayacak




Bu sayfa : 1268376 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1268285 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1268234 kez ziyaret edilmiştir.
Bu sayfa : 1269390 kez ziyaret edilmiştir.

Bu sayfa : 1286452 kez ziyaret edilmiştir.